12 de des. 2009

Junts de nou per primer cop


Alguns que tornen, parlen d'ilusions, somnis, pors, retrobaments, i molta feina per endavant; d'altres que segueixen, parlen de (des)confiances, pactes, continuïtats, valors i responsabilitats, i per contra, els que marxen, parlen d'injustícies, traicions, sectarismes i d'altres despropòsits. Tambè n'hi ha que ni tornen, ni segueixen, ni marxen, perquè mai hi han estat.
Això és el que viurem el proper dimecres 16 de desembre a les 12h a l'Ajuntament de Cerdanyola, una nova onada socialista tornarà a liderar el govern d'una ciutat que mai li ha girat l'esquena, de la mà del continuïsme convergent, que no per continuista és menys bo.
Amb la tornada del socialisme al govern muncipal, liderat per la futura alcaldessa Carme Carmona, tornarà la il·lusió en bona part de la ciutadania, al mateix temps que tornarà l'enveja i la rancúnia en la resta. Potser perquè alguns no han acabat de païr les conseqüències del salt al buït del seu líder espiritual.
Que no us enganyin amb els seus discursos triomfalistes a l'hora que victimistes, no intenteu buscar més raons de les que hi ha, perquè us endinsareu en unes aigües de demagògia i servilisme mai vistos; no caigueu en la trampa de veure'ls com les víctimes de la pel·lícula, perquè ni són víctimes de res ni això és una pel·lícula. Tracteu-los com el que són, aprofitats del poder que no han fet altra cosa que enxufar incompetents, engreixar la bossa del deute municipal i preocupar-se pels amics del voltant.
Si el pacte del 2003 (ICV-EUiA-CiU-ERC) podia semblar necessari, ja que el socialisme havia entrat en decadència tot i guanyar per enèsima vegada, i com sempre, les eleccions, el despropòsit del 2007 (ICV-EUiA-CiU-PP) va ser un atac a la intel·ligència més bàsica, però sobretot va ser una falta de respecte a la ciutadania, que va votar una altra cosa. Aquell moment ens ha portat aquí i ara, els que tornen, intentaran redreçar el rumb d'una ciutat que ja fa mesos que no funciona.
El que deixarà de ser alcalde de Cerdanyola, però seguirà com a líder espiritual dels que mai han estat ni d'esquerres ni ecologistes de debò, us intentarà enganyar dient-vos que torna el socialisme cavernari dels amics de l'alcalde, que és un pacte del poder pel poder, que és una exclusió d'ICV per ell, que són unes pobres víctimes que caminaran sols pel desert en recerca de la majoria absoluta i mil milions de mandangues més, que ell mateix i la seva trouppe utilizaran per tenyir d'obscur, tràgic, i molt negatiu per la ciutat el que passarà el proper dimecres. Vosaltes però, només haureu de recordar que el poder pel poder el va voler ell al 2003 i al 2007, i també ell va ser qui va excolure la força més votada en tots dos pactes.
Mirem endavant, no caiguem en la trampa, de les múltiples que se'ns presentaran a partir d'ara, lluitarem contra la crisi, per dessofegar l'Ajuntament, per netejar la cara de tota la ciutat, però també contra la mentida, la demagògia i la hipocresia, perquè una altra Cerdanyola encara ha de ser possible.

2 comentaris:

Roger M. Puig ha dit...

Hola Carlos,

Fa temps que no intervinc en els diversos blocs polítics de la ciutat, perquè molt sovint tots plegats entravem en disputes estèrils.

Però avui sí que opino perquè m'ha sorprès el teu llenguatge extremadament agressiu.

Alguns exemples que crec, sincerament, que són sortides de to:

"Us endinsareu en unes aigües de demagògia i servilisme mai vistos"

"Tracteu-los com el que són, aprofitats del poder que no han fet altra cosa que enxufar incompetents, engreixar la bossa del deute municipal i preocupar-se pels amics del voltant"

"El que deixarà de ser alcalde de Cerdanyola, però seguirà com a líder espiritual dels que mai han estat ni d'esquerres ni ecologistes de debò, us intentarà enganyar dient-vos que torna el socialisme cavernari"

Crec que no has sentit cap declaració pública de ningú d'ICV-EUiA, ni has llegit cap escrit en blocs de militants nostres, cap sortida de to com la que crec, sincerament, que tens en aquest post.

Et proposo l'exercici de comparar les intervencions que faran el Jordi Miró i el Toni Morral el proper dimecres amb la que va fer l'Antonio Cárdenas en el ple d'investidura de 2007. Veuràs que les formes seran molt diferents.

Podem discrepar en moltes coses, però aquesta agressivitat crec que sobra.

Ens veiem al ple.

Carlos Cordón Núñez ha dit...

Hola Roger,

En primer lloc, gràcies pel comentari.

No crec que la paraula que defineixi el meu article sigui "agressiu", perquè en cap moment he insultat ningú, simplement he intentat expressar el que sento i sí, potser sí, d'una manera més dura de l'habitual.

En la primera frase que poses entre cometes, no crec que hi hagi cap error, demagògia és el resum de la compareixença de l'alcalde fa uns dies, amb frases com: "pacte pel poder", "exclusió d'ICV", entre d'altres. Només recordo que és el mateix que vam criticar nosaltres quan tant en el 2003 com en el 2007, va ser ICV qui va pactar amb tothom només pel poder (únicament comprensible el pacte del 2003) i qui va excloure el PSC, només per l'alcaldia. Recordar-te també que el que crèieu llavors indispensable (l'alcadia), l'heu venut a última hora a corre cuita i la desesperada, només per mantenir-vos al poder, una mica incoherent no creus?

La segona frase és ben clara, només cal veure la quantitat innecessària de càrrecs de confiança que té l'Ajuntament, com està l'economia municipal (i no només està així per la crisi) i com es troben els barris perifèrics de la ciutat, si només passeges pel centre i no ho saps, et diré que, el meu carrer, Av Argeninta (extrapolable a tot Serraparera), només s'ecombra una vegada al mes, per posar-te un exemple senzill i comprovable.

Per últim, la tercera frase expressa quelcom innegable que és el que està passant i passarà amb totes les veus que recorren el recurs fàcil de que la tornada dels socialistes implica el "cortijo" i els tractes de favor, quan saps perfectament que ja fa bastants anys que el PSC el lideren altres persones, ben capaces per cert.

Potser no seràs tú qui critiqui durament el que passarà dimecres, però només cal que donis un cop d'ull al voltant, i no massa lluny del teu partit per cert, per veure el que s'està arribant a dir.

Per últim, el discurs de l'Antonio Cárdenas potser sí va ser dur, però expressava clarament el sentiment majoritari, el que per molts era una falta de respecte, tot el que va representar el pacte amb el PP per seguir tenint l'alcaldia. En aquest cas, el proper dimecres es dóna l'única opció que s'ha demostrat viable, vistes les posicions de cadascú i pertant, no crec que hi hagi lloc per discrusos comparables al del 2007.

En qualsevol cas, t'emplaço també a seguir els esdeveniments i les declaracions els propers dies i setmanes, i no només dels que cobreu de l'Ajuntament, sinó sobretot de tots els que no ho fem, i ja veurem d'on venen els discurssos més agressius.

Ens veiem al Ple.