17 de maig 2008

La xenofòbia i el racisme, ben vistos a Itàlia!

Ja començo a estar bastant indignat (ja no sorprès) de l'actitud d'una gran i preocupant majoria italiana, alhora que cada vegada més orgullós de pertànyer a una societat tolerant com la nostra (o millor dit, cada dia més tolerant). És increïble com certes accions dantesques d'aquest "nou" govern -postfascista/xenòfob- d'en Berlusconi, siguin aplaudides per gran part d'aquesta societat. És increïble que des de fa uns dies, Roma és una ciutat de redades on cap ciutadà, i dic ciutadà amb totes les lletres, d'aspecte forani s'escapa d'un escorcoll digne dels millors temps nazis. És increïble veure com s'apliquen lleis d'immigració que encara no estan aprovades i és increïble saber que quan la policia ha fet fora els immigrants dels afores de Roma, els propis ciutadans natius han cremat el que encara quedava de les seves llars.
Definitivament tot es fa difícil de païr per una persona como jo, que em considero bastant normalet, però encara em sorprèn més, que tota aquesta gent que compara immigrant amb delinqüent directament i sense contemplacions, no se'n recordi del que va passar fa només 50 anys. M'agradaria veure'ls a ells intentant sobreviure en una terra que no és la teva.
I lo que no em sorprèn res, és que després que la vicepresidenta De la Vega titlli de xenòfob aquest govern, els del PP (sí, aquells que amb aquestes polítiques s'hi senten molt còmodes, recordareu allò de "ORDEN y CONTROL") no tenen una altra cosa a demanar que fer que el govern espanyol demani discúlpes, doncs s'equivoquen molt senyors, ho hem de dir alt i clar, el nou govern italià de Berlusconi és RACISTA i XENÒFOB, i si no ho fem vol dir que donem suport a les seves polítiques, ..., que fins i tot l'església a protestat...

2 comentaris:

Irene Moreno ha dit...

Buenas Carlos,

Pensaba que estas cosas ya no pasaban en la Europa moderna. Esa que se enorgullece al decir que TODOS somos iguales, que no hay ciudadanos de primera y de segunda categoría.

Italia....creo que necesitan "hacérselo mirar" porque tienen una gran lacra con esta actitud!!

Un besito.

Jesús Hernández ha dit...

Temps durs pels italians d'esquerres: La desaparició de l'espai de l'esquerra transformadora a les institucions italianes havia de tenir conseqüències...

Deu ser indignant seguir d'aprop la política d'Itàlia.

Una salutació, Carlos.