21 de maig 2008

Ser immigrant il·legal, ja és delicte a Itàlia...

Com ja va anunciar Berlusconi durant la seva campanya electoral, s'ha cel·lebrat el primer consell de ministres a la ciutat més bruta d'Itàlia, Nàpols, i no crec que ho oblidem mai, ja que en aquest primer consell, que ha durat més de 4 hores, s'ha aprobat un projecte de llei que marcarà un precedent en la política d'immigració europea: Itàlia serà el primer país que considerarà la immigració clandestina com a delicte (recordem que Berlusconi ja la va promoure a l'anterior mandat, però va ser denegada per inconstitucional). Dono per feta que aquesta escandalosa llei (en la línea d'aquest fastigós govern) ja que l'equip de Berlusconi compta amb majoria absoluta, tant al Parlament, com al Senat.
Està clar, com estem veient en els últims dies i com intento informar periòdicament, que el vell magnat italià s'ha proposat com a principal pla de ruta dels seus "primers" dies com a premier italià, la lluita aferrissada contra els immigrants, començant per la detenció de centenars d'ells i seguint amb aquesta llei, que els portarà de 6 mesos a 4 anys a la presó.
La veritat és que cada dia estic més preocupat per aquesta situció que per aquí, sembla normal. No sé fins on estaran disposats a arribar, només recordo que fa massa pocs anys, un altre senyor de l'estil, va posar les masses en contra de tot aquell que fos diferent, amb molt bones i maques paraules, ..., com va acabar, ja ho sabem tots. Per sort, avui la situació a Europa és dieferent, i des de fa ja uns dies, els dirigents europeus tenen un ull posat en aquest país cada dia més feixista.