20 d’oct. 2008

Unes hores a León...

Aquest cap de setmana he pogut gaudir d'una divertida estada a la castellana i clàssica ciutat de León, dins del que ben segur serà l'últim viatge de la carrera. L'excusa era visitar els 3 edificis que aporten més modernitat a la capital "castellano-leonesa", el MUSAC i l'Auditori, dels Tuñón i Mansilla, i el Tanatori (motiu real del viatge) del Jordi Badia, però s'ha de dir que les poc més de 30 hores que hi he estat, s'han aprofitat al màxim.
Tot comença en un viatge de 6 hores de cotxe (atravessant la meravellosa i autèntica Castella), sortint de Cerdanyola a les 4 de la matinada i a 20 graus i arribant a les 10 del matí a León a la meitat de temperatura. I a partir d'aquí i acumulant cansanci, visita guiada i gratuïta pel MUSAC (fins i tot vam pujar a la coberta), passejada pel cor de la ciutat passant per la increïble Catedral, la sempre sorprenent Plaza Mayor, tota una sèrie de bars de tapes que van omplir la tarda-nit, i un diumenge no menys interessant amb la visita matinal del Tanatori, el Museu de la Plaza San Marcos, un recorregut de la mà del riu i la tercera visita guiada a l'Auditorio.

Per estrany que sembli, o no, no havia estat mai, ni a León ni a cap part de Castella, i haig de dir que pel que fa a León, intentant no tenir en compte ni la presidència de comunitat de l'Aznar ni els orígens de Zapatero, sembla que s'hi hagi invertit molt fons públic, d'aquell que per aquí (àrea metropolitana) no acostumem a veure mai, tot s'ha de dir...