22 de febr. 2008

1-0... No hi ha color!

He pogut, durant el dia d'avui, mirar gairebé integrament el primer debat fort d'aquesta campanya per les eleccions generals del 9 de març, és clar, des de Roma i pel YouTube. I he de dir el que m'imaginava que hauria de dir abans de veure'l, que no hi ha color i que en 1 hora de debat televisiu (en una cadena amiga del PP) s'ha pogut veure el mateix que duarant 4 anys al Congrés dels Diputats, un govern que treballa pel seu país i una oposició que es dedica a mentir i a menysprear la política del govern, res nou pertant.

Solbes ha fet servir el debat per donar un missatge de confiança a la gent i per mostrar en números tota la feina feta, que és molta; Pizarro, en canvi, ha fet servir el debat per mentir i deslegitimar el govern. Hem pogut veure un Solbes preparat, convincent i creïble; i un Pizarro nerviós, amb un pobre guió i sense idees. I com diu el company Javi Montes al seu bloc, és molt difícil guanyar un debat així. I estic convençut que això serà el que veurem el proper dilluns al debat Zapatero-Rajoy, un president convençut en la feina feta i en el futur i un líder del PP encabut en ETA, la "gran crisi" econòmica i el trencament d'Espanya.

Crec que no hi ha color, que una persona pot veure fàcilment que és el que li convé pels propers 4 anys, però com que hi ha encara molta gent indecisa i farta de la política i els polítics, hem de lluitar per la movilització general i la gran participació de l'esquerra d'aquest país, que és la gran majoria. Ara mateix ni puc ni vull imaginar-me Catalunya o Espanya governada per algú que no sigui d'esquerres.

Queda molt a fer, però hi tenim moltes il·lusions de present i de futur. Movilitzem-nos!

Salut i República!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Efectivamente no hubo color, un repaso de Solves al pluff de Pizarro (esperemos que este elemento no esté al frente de la economía del país). Al menos tu tienes libertad en tu tierra, en Valencia.... http://pensamientosdero.blogspot.com/

Unknown ha dit...

Tienes razon, pero creo que esta campaña se esta centrando demasiado en solo 2 partidos. Yo creo que eso no nos va a llevar a buen puerto, la pluralidad es buena, y estoy seguro que en Epaña todavia es mejor, no lo digo por los nacionalismos, sino por que ahora mismo entre PSOE y PP hay un abismo y yo personalmente no me identifico con ninguno de los dos. Hay mas que 2 opiniones sobre como deberia gobernarse el país.

Ojala almenos hubiera debates internos en los partidos politicos como en U.S.A. al menos podriamos copiar las cosas buenas que tienen los otros paises i no solo las malas.