17 de jul. 2008

Serraparera, un barri oblidat...

Volia deixar clar, abans de tot, que aquest post no el faig ni com a militant de les JSC, ni com a membre de la seva executiva, ni com a crític contundent del senyor Morral i el "negoci" que té muntat ja fa uns anys amb això de ser alcalde; parlo "simple y llanamente" com a veí del barri de Serraparera. Afortunadament, després d'uns últims anys molt durs, entre feina i carrera, i després d'aquesta meravellosa experiència de l'Erasmus, puc gaudir d'uns dies de "vacances" abans de tornar a la vida real. Aquests dies m'han servit per fer moltes coses i, entre d'altres, adonar-me'n que, un any després, el meu barri segueix com estava. Estic molt tranquil perquè en el meu barri se segueixen asfaltant els carrers sovint, perquè en el meu barri s'escombra dia sí dia tambè, perquè en el meu barri mai es fonen els fanals i si ho fan ni ens en adonem, perquè en el meu barri quan es mor algun arbre en planten un altre (i no posen més panots), perquè en el meu barri cada dia hi ha més vigilància policial, perquè en el meu barri tenim una freqüència d'autobusos digne de les grans metròpolis, perquè en el meu barri els contenidors són justos i decents, perquè en el meu barri... i així podria continuar i continuar i veurieu com la felicitat que em surt dels poros em fa volar, però malauradament tot això és una gran fal·làcia, aquest és el barri que jo somio i el que sé perfectament que mai aconseguiré amb aquest govern (que diu que és ecologista i d'esquerres, i de debò eh). Ho sé perquè aquest govern es va oblidar de Serraparera el primer dia que va agafar l'alcaldia i perquè ho segueix fent ara que hi està enrocat amb un pacte que segueix sent tant amagat com terrorífic. I segueixo sent atrevit dient que aquest govern s'ha limitat a rentar la cara (això sí, posant ciment i no arbres precisament) de les zones on poden guanyar vots i està clar que Serraparera, feu socialista, no serà mai precisament qui farà que en Morral guanyi unes eleccions, o millor dit, sigui alcalde, perquè això de guanyar no ho coneix.

En fi, potser se'm critica molt per ser massa dur en aquest missatge, jo que sempre sóc tan prudent, però es que n'estic fins els nassos de tanta mandanga, potser hi haurà algun insensat (que segurament no viu per aquí) que dirà que no em queixi tant, que no és per tant, deu ser per això que el senyor Morral ens ha apujat novament l'IBI (la contribució) i que és molt normal que vivint en aquest barri paguem més de 1000 euros anuals.

ICV-EUiA, CiU i PP... govern de Cerdanyola, si us plau, facin alguna cosa, per petita que sigui, per a que tanta gent com viu aquí gaudeixi una mica més del seu barri.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalmente deacuerdo Carlos!

Uno de los graves problemas de este gobierno (uno de tantos otros...) ha sido el olvido de los barrios de Cerdanyola, especialmente Serraparera(como los demás estén en las mismas condiciones, vamos "apañaos"..)

Policia? Sí, uno cada hora y a 50km/h cuando pasa por la Av. Rep. Argentina. Por el resto de la ciudad un urbano y un mosso paseando juntos.
Seguridad: suspendido.

Suciedad? La que quieras y más. Quizás por las calles principales puede ser decente, pero las calles "interiores" la suciedad se acumula día tras día, las plazas, parques... Suciedad: Suspendido.

Luminosidad? Muchas de las calles por la noche dan miedo. Por ejemplo: algunos dias por detrás de la iglesia de Serraparera, todas las farolas apagadas. Cualquiera va por allí! Luminosidad: Suspendido

Transporte público? El bus urbano todavía no conoce a Serraparera, tan solo dos o tres paradas en toda la
Av. Serragalliners y gracias. Transporte Público: suspendido

La AAVV cuenta ahora con los barrios de Can Serra y 2000. Qué contar ya!
Animales de compañía? En las alcantarillas puedes encontrar los que quieras!

Y un sin parar...

Esperemos que en estos 3 años de gobierno, la situación en los barrios cambien, sobretodo en Serraparera, mi barrio.

Ojo! Lo digo como vecino, como ciudadano que ve cada día los problemas de sus calles, de las personas de su alrededor.

Anònim ha dit...

Benvolgut Carlos, coincideixo en gran part del teu escrit. Serraperera no ha canviat gens els darrers 20 anys.Des que es va urbanitzar (jo encara recordo els carrers sense asfaltar), no s´hi ha fet practicament res, i el manteniment ha estat molt proper a zero.Les mateixes voreres, els mateixos fanals, en molts casos la mateixa capa d´asfalt.
La darrera legislatura es va implementar la nova ordenació del trànsit, d´acord amb els veïns, i es van canviar tots els senyals (era el primer barri on es feia).
Quan ara fa un any vaig agafar la responsabilitat de l´Espai Públic, i per que el meu diagnòstic era similar al teu, vaig encarregar a una empresa d´enginyeria un estudi d´ordenació de l´espai públic a Serraperera (quina amplada de voreres volem, on caben arbres i quins i on no,quins carrers poden ser peatonals i per quins hi ha d´haver circulació....). Fa pocs dies m´han entregat el primer esborrany, i al setembre el podrem discutir amb els veïn i aprovar. Després vindrà la seva progressiva implementació. Al pressupost quadrienal d´inversions hi ha la partida assignada que es titula "millora barri Serraperera".
Pel que fa a l´enllumenat (en estat lamentable), aquesta tardor sortirà a concurs el seu manteniment i el conjunt d´inversions que cal fer per tal que ho puguem fer aviat, però pagar-ho a uns anys vista. Hi destinarem 500.000 euros anuals, i la primera inversió que es farà és la renovació de tot l´enllumenat de Serraperera (durant el 2009, si tot va bé, a Serraperera hi haurà tot l´enllumenat nou).
Pel que fa a l´asfalt, haurà d´esperar una mica més, per que prioritzarem Montflorit i Fontetes que està pitjor.
Pel que fa als conatiners, el gener de 2010 (com a molt tard), pot entrar en funcionament un nou sistema de recollida que implicarà el canvi de tots els contenidors i el seu model.
Perdona el rotllo que he fotut, tú te´ns raó en explicar la situació actual, però m´ha semblat important explicar el que encara no es veu al carrer, però s´està treballant.

Per acabar, suposo que hauràs notat també després d´uns mesos d´absència ,que els cotxes ja no són (almenys tots i habitualment), damunt les voreres del barri.Des de fa poc temps passa, també, la nova línia de bus urbà que creua Serraperera i l´apropa a l´UAB i al centre.

Del treball que podrem fer en molts barris de la ciutat aquests propers anys, Convergència n´estem molt satisfets, i espero que la ciutat pugui millorar arreu i globalment, encara que els recursos són molt limitats, i hem d´anar més poc a poc del que voldríem.
Carlos, una abraçada, i sàpigues que em fas molta enveja quan llegeixo la teva estada a Roma. Qui pugués tenir 20 anys i viure una experiència així d´estudis a l´estranger!. Que tinguis molta sort!

Carlos Cordón Núñez ha dit...

Hola David!

Está claro que nuestra denuncia es certera y mesurada, no es quejarse por quejarse, en fin, a ver que pasa, yo personalmente estaré al tanto.

Un abrazo!

Hola Alfons!

De nou , agraïr-te l'interès i la gran explicació. Considero molt positiu que tú, com a membre del govern i regidor del que tractem, t'impliquis i intentis aaribar a tothom per explicar la feina que es fa i que, com dius, encara no veiem. Jo seguiré vivint per aquí pertant suposu que podrem seguir parlant dels aconteixements mentre's es vagin succeïnt.

Una forta salutació!

Anònim ha dit...

Carlos estoy de acuerdo en tu diagnóstico de nuestro barrio pero creo que has sido blando en la exposición de tus críticas viendo la realidad del barrio.

La respuesta del Sr. Escoda solo me produce risa (es el bla-bla-bla de siempre de los políticos). Yo llevo 15 años viviendo en Serraparera y cada año peor que el anterior y mira que han pasado políticos con promesas.

Serraparera solo pertene a Cerdanyola para el robo anual del IBI, al que el gobierno actual nos ha ido haciendo subidas "EXAGERADAS" en relación al IPC pero "MUY MODERADAS" si lo comparamos con las subidas de sueldo de los que mandan y sus correspondientes cargos de confianza. Deben ser muy necesarios para el Ayto. pero otra carga más para los contribuyentes.

En cuanto a lo que dice David de la Policía Local, en 15 años no los he visto pasear por Serraparera y aún más imposible ver uno con un mosso como ocurre en las zonas privilegiadas de Cerdanyola.