15 de des. 2007

Per a quan el Pla de Mandat 2007-2011 de Cerdanyola?

"Portem 6 mesos des que es va escollir l’alcalde. El dia d’abans del ple d’investidura, ICV-EUiA i CiU van anunciar un pacte de govern on donaven per suposat que tindrien l’alcaldia sense saber, teòricament, que votaria el PP. Dos dies después, la premsa publicava l’acord de govern signat entre aquestes dues formacions polítiques.

L’acord marcava les línies a seguir a la ciutat. L’últim punt es comprometia a presentar en 3 mesos la concreció del Pla de Mandat 2007-2011, però portem ja 6 mesos i encara no s’ha presentat. Personalment, no cal que el presentin, perquè no me’l creuré. Justament tres setmanes després van incomplir un dels punt; volien garantir una racionalització en la despesa de l’estructura municipal i el primer que van fer va ser augmentar-se el sou un 18%. També volien donar un impuls a les polítiques de joventut, però després de l’estiu amb una falta de delicadesa impressionant, van intentar tancar l’Aula de Musica Moderna, fet impedit mitjançant una moció en contra aprovada en el propi ple.

Sincerament, aquest pla de govern, si algun dia es presenta, no crec que me’l llegeixi, perquè com ja han incomplert tres punts d’un acord d’una pàgina, que podem esperar d’un document d’entre 40 i 50 pàgines? També deien que governar en minoria representaria dificultats en la gestió política, però que es veurien amb la capacitat de superar-les. Al ple de novembre van perdre una votació, i segons ells la culpa va ser del PSC, que volia que la perdessin. No senyors, qui governa en minoria són vostès i si perden una votació és responsabilitat seva, sí, del govern que tindria la capacitat de consensuar les propostes, per ser aprovades al ple."

Santi Moro, secretari de Relació amb Entitats de les JSC de Cerdanyola