11 de set. 2008

Raonament per a ignorants...

Avui, diada nacional del nostre país i durant els actes que s'han fet a la plaça 11 de setembre de Cerdanyola, m'he vist sorprès per la quantitat de comentaris que m'han arribat en relació al tema de la marquesina, tractat en un post anterior. M'han explicat que, els meus actes i opinions, han estat objecte de debat intens al portal www.cerdanyola.superforos.com, sota el títol de "Històries d'una marquesina" firmat per un tal Putxinel·li. M'ha pogut la curiositat, degut a tot el que m'han dit sobre el que havien arribat a dir de mi, i el primer que he fet quan he arribat a casa ha estat llegir la sèrie de comentaris. He de dir que no acostumo a entrar en aquesta mena de pàgines i que mai hi he escrit res, bàsicament perquè crec que el diàleg entre persones ha de ser directe i no cobard sota pseudònim. I bàsicament tambè, perquè com demostra aquest cas, el que s'arriba a dir com a pseudònim, traspassa la línia del respecte i entra en el terreny de la mentida i la demagògia.
La curiositat ha passat a ser indignació i ràbia quan he llegit la quantitat de mentides, que només uns quants cobards amb poca feina poden arribar a dir des de, és clar, l'anonimat, l'única via possible que tenen per expressar-se uns o per expressar allò que no s'atreveixen a dir en els seus blogs personals, altres.
No entraré en polèmiques, bàsicament perquè els comentaris no tenen res a veure amb el títol, ja que com veig, ningú ha opinat sobre la marquesina, que segueix sense vidre. Tampoc entraré en el diàleg creuat de crítiques molt poc respectuoses al sr Alfons Escoda, únicament diré que ell ha demostrat interès i sempre ha signat sota el seu nom i sota la seva responsabilitat, a diferència dels cobards.

En el que si entraré, per qüestions evidents i des del meu blog (mai des de l'anonimat), és a tractar el tema presuntuós, demagògic i fals sobre el qüestionament de la legalitat de casa meva, per aquí no passo. Des de la ignorància i l'analfabetisme es pot entendre que una persona no sàpiga llegir un plànol (en aquest cas una imatge aèria), el que és inadmissible és l'acusació indirecte d'una fal·làcia a causa d'aquesta ignorància i aquest analfabetisme.

1- El que algun il·luminat s'ha pensat que eren unes construccions il·legals, són la meva terrassa i la de la meva veïna (i el seu corresponent mobiliari), fins i tot he llegit que han vingut a comprovar-ho personalment, quina poca feina...

2- Pel que fa la diferència amb les cases del costat, el fet respon a dos plans urbanísitics diferents, un primer amb voreres de 1,5 metres i un segon amb voreres de més de 3, qui passi per Serraparera pot comprovar que les edificacions antigues tenen més parcel·la front el carrer que les noves.

3- I per últim, el comentari de la inspecció d'urbanisme per veure si aquesta casa és legal ja m'ha fet riure. Si no ho fos, no hagéssim pagat des del 1989 fins al 1993 (dates entre la compra del terreny i la finalització de la casa) els següents impostos: "Tasa por expedición certificación calificación urbanísitica", "Impuesto Municipal sobre el incremento del valor de los terrenos", "Plaques, patents, distintius i llicència d'obres", i podria seguir sumant la taxa de cates i rases, la construcció del güal permanent, l'impost de la xarxa de clavegueres, l'impost de constucció i obres, les llicències urbanístiques, l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys, que sumen un total de 1.486.892 ptes de permisos per construïr.

M'encanta la dialèctica, sempre s'ha dit que has d'estar amb gent millor que tú per créixer, i sobretot m'encanta el parlar cara a cara i de forma directa, és per això que em produeix repugnància respondre a tota una colla d'ignorants cobards amb poca feina que es dediquen a mentir, mentir i mentir sota falses identitats que els retraten. Per sort contra aquests i amb la paraula i la veritat, sempre es pot guanyar per golejada...

I qui vulgui que respongui, ho estic desitjant...

15 comentaris:

superegidor ha dit...

I quina pell mes fina que teniu els polítics.
I es que no et falta raò en no fiar-te d'algú que escriu sota un pseudònim, la mateixa confiança d'algú que incompleix promeses electorals, com l'estatut, finançament, etc...
Però tu tranquil, continueu desvinculats de la població que algun dia us passarà factura.
Per cert, bonica casa, fa molt per una persona d'esquerres.

Carlos Cordón Núñez ha dit...

Com es demostra, tant en el 1er comentari d'aquest post com en els que continuen sortint en el "foro de los cobardes", els ignorants no només segueixen sense donar la cara sinó que perden tots els arguments amb una mica de veritat (allò que ells anomenen "agressivitat sociata").

Per cert, si tant interès tens en casa meva i en la seva il·legalitat, denuncíem i prova-ho, no saps quantes ganes tinc de veure't la cara d'ignorant i mentider, sí sí, ignorant i mentider...

I per últim, l'últim comentari irònic és de premi, ara resultarà que a Serraparera tots som o hem de ser de dretes...

Salut!

Irene Moreno ha dit...

Hola Carlos,

Creo que tu post ha sido muy acertado.

Seguirán sin dar la cara. Son todos muy valientes al hacer comentarios desde el anonimato. No descartaría que algunos de ellos sean los que el pasado jueves, día de la Diada, nos saludaban tan amistosamente en la calle. ¡Qué hipocresía!

No había caído nunca en la cuenta de que izquierdas y socialista es equivalente a miseria, pobreza, etc. Creía que la sociedad del bienestar era para todos, no solo para la derecha. Si tenemos algo es porque nos lo hemos ganado con el sudor de nuestra frente.

No debemos dejar que estas falacias que se están diciendo sobre nosotros y en especial sobre ti nos afecten. ¡Sigamos tal como somos!

¡Salud!

superegidor ha dit...

Pell fina, molt fina.
1- En primer lloc, en cap moment no dubto de la legalitat de casa teva, fins i tot em sembla molt bonica.
2-Que 4 desgraciats et faltin al respecte al com tu dius " foro de los cobardes" no vol dir que tu faltis al respecte a tothom qui escriu allà, molt bona la teva diplomacia política, pell fina, massa fina.
3- Entenc el teu malestar perquè persones que no s'atreveixen a escriuré amb el seu nom, opinin d'una persona pública com tu, som uns cobards, totalment d'acord, però jo prefereixo aquesta cobardia de la de saltar-se les promeses electorals com ens vingui, de ara que estic a l'oposició dic unes coses, al govern unes altres, i com deia aquell lider vostre, a si, - Apoyaré el estatuto que aprueve el Parlament.
3- Pel que fa a lo bonica que es casa teva, perdona si te ofès, i es que no es tant important, si el Papa pot tenir els collons de demanar que no siguem tant consumistes, que no pot fer un futur arquitecte? I que dirà la Trujillo.

Anònim ha dit...

Huai! aquesta és bona. Anem a pams: carlos per anar a veure casa teva no em cal perdre el temps, només he de passar del contenidor de vidre cap els contenidors de cartró i envasos i fer-li una ullada. sóc un "bon" ciutadà que recicla, així que més d'un cop a la setmana passo a pocs metres de can cordón. si un dia et veig potser et saludo i tot.

carlos, em sembla que ningú no t'ha faltat el respecte al fòrum per a què diguis que tots els que allà hi escrivim som uns ignorants, uns analfabets i uns covards. l'únic que hi ha hagut ha estat un comentari de què POTSER s'ha construït més del que la normativa permet, un altre que esmenta que SEMBLA que hi ha una construcció il·legal, un tercer que diu que no es pot provar res amb la imatge aèria i el meu enfotent-me que, si tot plegat fos cert, el fet de què tu mateix al teu bloc publiquessis tant la teva adreça com la referència cadastral, puguis tenir una inspecció. com diu i, tens la pell molt fina, massa fina. qualsevol diria que fas o has fet arts marcials, pel que es veu a les fotos del teu bloc.

carlos, com a mostra d'ignorància la teva, estudiant d'arquitectura, que et penses que per pagar uns impostos fa ja més de 15 anys, això vol dir que avui en dia casa teva (bé, casa dels teus pares), no té cap construcció il·legal. Aps, per cert, ningú no ha comentat tampoc res de l'alienació i rasants de casa teva, penso.

carlos, entenc que els joves- tots ho hem sigut- tingueu aquesta facilitat per fer-vos els mil homes, però estaria bé que abans d'escriure amb l'estomac pensessis una mica allò que escrius.

Au, salut

El teu veí putxinel·li

Carlos Cordón Núñez ha dit...

Hola Irene!

ya te lo dije el otro día en la Diada, me repugna la hipocresía de los políticos, de todos, pero en fin, así son las cosas. Evidentemente yo seguiré mi lucha personal, que nada tiene que ver con enfrentarme dialecticamente con gente que no sé ni quién es...

Gracias por el comentario...

Ara...

Al primer anònim li dic:
Quan deia "foro de los cobardes" em referia a la sèrie de comentaris que faltaven a la veritat i al respecte, no només a mí, sinó a la meva família, segurament s'ha entès malament. I les dues comparacions que has escollit són de llibre, primer que qualsevol militant de JSC ha d'estar contínuament comparat amb el president del govern pels seus actes, ja cansa una mica, i segon, lo del Papa ja és la traca final, ara resultarà que pel simple fet de ser arquitecte haig d'obligar els meus pares a marxar d'una casa que tants anys i esforços els hi ha costat pagar...

Al segon anònim, que resulta que és veí meu, el convido a saludar-me el dia que vulgui, li explicaré tant les meves idees polítiques, arquitectòniques, si vol tambè el que el karate ha suposat en la meva vida i el que penso de casa meva. Tambè, i ja que és veí, podem parlar de la marquesina, que encara segueix igual. I fins i tot ens podríem arribar a fer amics.

Ara, si us plau, deixeu de comparar-me amb ningú, jo sóc jo i responc pels meus actes, vaig protestar per una marquesina i ho seguiré fent per tot allò que sigui convenient, però com he vist, la marquesina no interessa i m'he hagut de defensar de coses inimaginables. Per cert, sempre penso abnas de dir les coses... Refelexioneu

Anònim ha dit...

Et copio l'escrit que he penjat al fòrum de covardes:

com a administrador del "foro de covardes" com l'anomena el Carlos i responent a l'escrit del seu blog voldria dir:
1- L'anonimat és el que té... que la gent que hi escriu es anònima i això t'agradi o no, fa que la gent i participi més. Sense anar més lluny tu també acceptes anònims al teu blog.
2- En el fòrum hi escriu molta gent i se'l mira molta més (208.812 visites en dos anys), això no li treu mèrit a certes informacions que s'hi publiquen i que resulten certes... també et dono la raó que moltes vegades (masses) s'utilitza el fòrum com a ring polític entre els polítics (com tu?).
3- No em crec que tal com tu dius, no et miris mai ni escriguis mai en el fòrum, com tampoc em crec que no ho facin els altres polítics. Bàsicament per que el fòrum us agradi o no tracta de política i a vosaltres com a nosaltres ens interessa la política i el nombre de visites ho demostra.


Per acabar... a Cerdanyola hi ha "sectaris" de totes menes (hi això enriqueix el debat), en aquest fòrum hi són ben rebuts tots sempre que no es falti al respecte. Si algú creu que algun escrit es passa de la ratlla que m'envii un e-mail a: correuinadaptat@hotmail.com i intentarem entre tots millorar-ho.

Inadaptat
http://cerdanyola.superforos.com

Carlos Cordón Núñez ha dit...

Hola "inadaptat",

A tú tampoc et conec de res, però ja que hi has posat interès vull dir-te unes quantes coses només sobre mi, que teniu un mal costum de posar-nos a tots en el mateix sac:

En primer lloc dir-te que, si has seguit una mica el meu blog, cosa que dubto, hauràs pogut comprovar com detesto els anònims, que normalment i, desgraciadament massa sovint últimament contra la JSC de Cerdanyola, falten a la veritat i al respecte.

En segon lloc, no tornaré a repetir que no visito aquest fòrum mai (amb prou feines visito uns quants blogs interessants per falta de temps) i encara menys hi faig comentaris, bàsicament perquè ja tinc el meu propi blog per expressar tot el que vulgui. Però és que a més, com he dit mil vegades, m'encanta el diàleg directe entre les persones via internet, per això justament serveixen els comentaris sobre els posts i no veig necessari endinsar-me en una baralla dialèctica quan ni tans sols sé amb qui estic parlant, però això, és clar, és la meva opinió i pertant hi podem estar d'acord o no.

I per últim i ja que de la manera que escrius sembles tenir alguna cosa a veure amb el "fòrum", dir-te que un anònim, a diferència dels que donem la cara, mai podrà ser responsable de les seves paraules i carregar amb les conseqüències, simplement perquè mai sabrem qui és, però malgrat sembli impossible et demanaria que en aquest fòrum, la veritat i el respecte estiguessin a l'ordre del dia, i no la mentida i la demagògia, que és el que predomina.

Això ja seria ideal, però és que desgraciadament vivim en un país on la mentida, la demagògia, els "bulos" i la falta de respecte són més notícia que la pròpia i simple veritat, per sort per mi, en aquest joc mai m'hi trobareu...

Salut!

superegidor ha dit...

Home Carlos, tu dius que un anònim no pot ser responsable de les seves paraules. I un polític si? Para muestra, un boton.

Anònim ha dit...

Bon dia Carlos,
Encara que et sembli mentida jo si que segueixo tots els blogs de Cerdanyola (fins i tot el teu).
Pel que fa al tema dels anònims... pots estar-hi en contra o fins i tot detestar-los, però el que està clar és que en el teu blog (igual que en el fòrum) els acceptes, més que res perquè si no (i és una llàstima) no hi hauria prou participació.


Pel que fa a la mentida i demagògia... millor no mirem només al veí, no?

Inadaptat

Anònim ha dit...

Hola Carlos,
Un comentari pels qui ens acusen als "politics" de tenir la pell massa fina.A una ciutat com Cerdanyola, dificilment podem distingir entre "polítics" i no politics. Tots som ciutadans, i uns per les nostres responsabilitats temporals, o per que volem ser militants actius en organitzacions se´ns coneix més que a d´altres ciutadans més anònims.
Voluntariament, doncs, i sense que ningú ens obligui, surtim a més fotos, tenim blogs que ens agrada que la gent llegeixi, i les nostres activitats, opinions i fins i tot part de la vida personal està exposada a la llum pública. La pregunta és: Això dóna llicència a qualsevol per atacar, difondre sospites, insultar o mentir sobre qualsevol de nosaltres? La resposta és clarament no.
Jo entenc, i em sembla que això és democràcia, que se´m critiqui, que es discrepi de les meves decissions o que qualsevol s´hi manifesti en contra, però també entenc que hi ha uns límits ètics que s´han de respectar, com ara no difondre mentides, no insultar i preservar de cadascú la seva vida familiar i personal.
El món virtual permet la participàció d´anònims i de persones amb pseudònim, al meu blog també hi poden participar, però això no impedeix que molts continuem apostant per una ètica a l´hora d´escriure, encara que sigui des de l´anonimat.

A tots els qui utilitzant l´anonimat o els pseudònims no segueixen unes regles mínimes els pregunto:
Us agradaria gaire veure publicada la foto de casa vostra, llençant hipotètiques acusacions de no-legalitat?
Us agradaria que per atacar-vos a vosaltres s´utilitzés el nom i la feina del vostre company/companya?
Trobaríeu just veure publicades acusacions falses sobre la vostra vida o les decissions que preneu, sense poder respondre cara a cara a ningú?

No és que alguns tinguem la pell massa fina, és que la diferència entre actuar i escriure amb noms i cognoms i fer-ho des de l´anonimat és abismal...., i ja sé que el no-anonimat és voluntari, però no per això ens hem de convertir en dianes gratuïtes on disparar el que cadascú vulgui.

Insisteixo, els pseudònims i els anonimats són possibles, però cal emprar-los amb ètica i responsabilitat.


PD. Pel que fa a la marquesina (les marquesines, que són unes quantes les que hi ha fetes malbé), l´empresa responsable del seu manteniment les reposarà, però es dóna la circumstància que aquesta empresa està al final del seu contracte i a finals de setembre surt el nou concurs de manteniment de marquesines. L´actual empresa no s´hi vol presentar, i per tant ens està retardant la feina amb excuses cada dia....lògicament els ciutadans d´això no en tenen cap culpa, i és nostra la obligació d´arreglar-ho d´una manera o d´una altra, però la informació no és mai sobrera.Espero que ben aviat estiguin arreglades.

superegidor ha dit...

Mira Alfons, en primer lloc estem parlant d'un forum d'opinió que tothom políticament actiu a Cerdanyola coneix, coneix la gent que hi escriu i que de 10 idees, 2 son bones i 8 dolentes.
El que jo plantejo es que una persona que ha decidit voluntariament ser ull de crítiques per la vida que es vol plantejar, una persona que es secretari de comunicació de JSC, s'ha de posar a "insultar" a tot un foro perquè 4 anònims, una gent que no dona la cara, uns personatges que decideixen perdre el temps davant l'ordinador per escriuré 4 xorrades, que val dir-ho, en cap moment recordo que es falti al respecte ni s'insulti.
Crec que com a polític, com a persona que aspira a gestionar les ilusions i diners d'aquesta gent s'hauria de tenir una mica mes de màniga ampla. Entenc que no senti be, i crec que a tu hi ha gent que et pot faltar al respecte professional, que diu coses que potser no son del tot certes, però no te vist escrivint que es un foro de ... i no crec que sigui per falta de ganes.
Crec també que en part el respecte, i no es excusa per faltar al respecte personal, es una cosa que s'ha de mantenir, i em sap molt greu, però actualment els polítics, no tots, però si una part que marca s'ho passa pel forro, i això crec que no us ho podeu permetre, i els partits ho haurien de mirar i gestionar diferent, i sinó, ja em diràs com acava això de l'unitat catalana a Madrid.

Carlos Cordón Núñez ha dit...

Com a, ja sí, últim comentari, m'agradaria tornar a repetir que quan em referia/referixo a "foro de los cobardes" parlo concretament de la gent que hi intervé en la sèrie mesquina de mentides i faltes al respecte de "històries d'una marquesina", i tambè torno a repetir que si s'ha entès malament, aquesta no era la meva intenció. Però si us plau, no girem la truita ara eh i comencem a fer demagògia barata, que d'això en sabem tots.

Anònim ha dit...

Jo també mataria el tema.
Que a internet i ha covards que escriuen qualsevol cosa per fer mal, doncs si. Que a internet hi ha gent anònima que escriu coses serioses i certes, també. Lo millor de tot es no generalitzar.

Inadaptat

superegidor ha dit...

Tema tancat.
Però Carlos, si la política es la teva vida, i Cerdanyola la teva vila, no estaria malament que miressis una mica mes el foro de los... i segur que t'arribarien coses que no t'arriben per altres canals, i veuries que vol el poble de Cerdanyola.