28 d’abr. 2008

La dreta s'apodera fins i tot de Roma...

I aquí els tenim, a la dreta de la imatge (com no podia ser d'una altra manera) els "nous" dos homes més importants d'Itàlia, per una banda el Silvio Berlusconi, recent novament nomenat primer ministre, i per l'altra, Gianni Alemanno, el que avui s'ha proclamat nou "sindaco" (alcalde) de la capital italiana, Roma. La dreta s'apodera d'un país que, en política, cada dia em desconcerta més. Amb el 90% dels vots escrutats, el candidat del neofeixista Poppolo della Libertà (PDL), Gianni Alemanno, ha guanyat les eleccions amb el 53,5% dels vots, per davant del candidat progressista del Partito Democratico (PD), Francesco Rutelli, amb el 46,4%. Així, després de 15 anys de govern d'esquerres, la dreta s'apodera de Roma, uns dies després d'apoderar-se d'Itàlia. A part de les dades purament objectives, he de dir que el Gianni Alemanno es va formar amb els ideals del neofeixisme i té com experiència política haver estat ministre d'Agricultura de Berlusconi.
I en fi... com en les pitjors pel·lícules de terror, la dreta més feixista, més conservadora, més antiga, ..., envaeix Itàlia majoritàriament i el pitjor de tot és que, per aquí, això de que Berlusconi (encara em faig creus que aquest home governi un país europeu desenvolupat) sigui el "capo" del país és orgull nacional, per aquí diuen allò de: "Meno male che Silvio c'é", que suposu que ja sabeu que vol dir... doncs jo, per la part que em toca dic: "Meno male che alla Spagna goberna la sinistra e io vado li in tre mesi"
Esquerra, esquerra i esquerra... allà on sigui!

1 comentari:

Anònim ha dit...

A veure si amb el canvi de govern, Itàlia comença a espavilar-se... pq en els darrers anys porten un endarreriment econòmic important. Com d’altres vegades a la història, pot ser un govern de dretes, amb les seves mesures de liberalisme, es transforma en un revulsiu per a l’economia