11 d’abr. 2008

Tornarà el mafiós ... Berlusconi?

Aquí a Itàlia (i especialment a Roma) ja comencem a tremolar, ja que el proper diumenge i dilluns (dos dies perquè els italians són mes "xulos" que ningú) són les eleccions legislatives al Congrés i al Senat. Els últims sondejos donen la victòria a Berlusconi (PdL Poppolo della Libertà) al Congrés, i pronostiquen un empat amb Veltroni (PD Partito Democratico) al Senat. El funcionament italià és una mica diferent a l'espanyol, ja que aquí, el Senat té el mateix pes polític que el Congrés i si es compleixen els pronòstics (majoria de dretes al Congrés i majoria d'esquerres al Senat), Berlusconi s'enfrontaria a les mateixes amenaçes d'ingovernabilitat que va patir Prodi al 2006. Veltroni ha protagonitzat una remuntada impressionant, va començar la campanya a 15 punts de Berlusconi i si aquesta durés unes setmanes més potser l'avançava.
Jo, des d'aquí, em faig creus de tot plegat, no arribo a entendre com una gran majoria de joves clamen per la tornada del mafiós Berlusconi i no deixo de preguntar-me si a Espanya podriem païr a un president de govern que, a més, fos amo de no sé quantes multinacionals, cadenes de televisió i un dels grans equips de futbol ... i encara em sorprenc més quan llegeixo que el proper "premier" italià declara perles com:
Votants d'esquerres: "¿Pot guanyar l'esquerra? Tinc molt apreci a la intel·ligència dels italians per pensar que hi hagi tants gilipolles que votin contra els seus propis interessos."
Inversions: "Itàlia és un gran país per les inversions, avui dia tenim menys comunistes i els que queden neguen haver-ho estat, i tenim secretàries increïbles... noies guapíssimes."
El "Duce": "Mussolini mai va matar ningú, enviava a la gent de vacances a l'exili interior..."
En fi... crec que us podeu fer una idea del, malauradament, proper president italià, però no em vull deixar que, com sortiran uns resultats en que es necessitaran futus pactes, aquest personatge pactarà amb un partit (Lega Nord) que té un alcalde que declara públicament que odia els negres, musulmans i homosexuals, entre d'altres, ... "verlo para creerlo".
Apel·lem al miracle!